Rädslan för det nya och styrkan i sammansvetsade medlemmar

Det blir mycket om Kong/Gamer/Sportgamers-försäljningen just nu. Fullt naturligt… Jag har surfat runt lite och kollat läget, det skrivs förstås en hel del lite varstans online. Inte minst i en tråd på Gamer samt en motsvarande på Gameplayers forum. I sin nyhet om Umits förvärv av sajterna så skriver Gameplayer att Gamer och Sportgamers skall integreras i nämnda sida. Det oroar förstås de trogna Gamer-medlemmarna.

Oro och rädslan för det nya är ett konstant inslag man måste ha i åtanke när man jobbar med webben. Min gamla medarbetare Andreas Berg har fått smaka på det och har skrivit en bloggpost om saken. Ju mer sammansvetsad och hängiven dina medlemmar och besökare är, desto tuffare blir det att införa förändringar. Även smarta sådana är hemska, onda och till det sämre – i alla fall i början. Ibland blir man så fånig, ibland vill man bara ha det man är van vid. Om man engagerar sig så mycket som vissa trogna besökare gör, då vill man inte riskera att ens “hem” på nätet skall förstöras, drivas i botten och bli dåligt.

Man bryr sig. Att bry sig är bra. Det är dock ännu bättre att bry sig med öppet sinne.

Slutligen, en liten push för en kommande post, för självfallet skall jag följa upp min Därför sålde jag Sportgamers-post med en motsvarande för Gamer, och sedan även Kong. Håll ögonen på bloggen, helt enkelt, eller prenumerera så missar du ingenting.