Tag: Den Stora Sajtförsäljningen 2007


 • Det här är Kong på Umits vis

  Nya KongNi känner troligen till bakgrunden vid det här laget, men jag drar (läs: länkar) den en gång till. Jag sålde mina svenska sajter, inklusive Kong, till företaget Umit tidigare i år. Umit driver även spelsidan Gameplayer.

  Många har undrat om Umit bara tänkte länka kong.se till gameplayer.se, men så är alltså inte fallet. Nya Kong är på ingång och jag har fått skärmdumpar. (more…)


 • Mini-FAQ för att rädda min inkorg

  Det gläder mig att så många finner tdh.se vara intressant läsning! På 28 inlägg har det (i detta nu, vilket är ett antal timmar innan just du läser det här) skrivits hela 148 kommentarer! Det är inte illa tycker jag. Och ja, ni är några tusen som läser min blogg, trevligt – det sporrar mig vidare i utvecklingen, och då talar jag främst om den innehållsmässiga.

  Nu är det dock så att jag fått lite väl många mejl med samma frågor, så jag tänkte att jag skulle svara på dem här lite snabbt. Möjligen kan det rädda min inkorg, och så slipper ni vänta på att jag skall kunna ta mig tid att höra av mig. Så here goes! (more…)


 • Kong med flera i flyttartagen

  Nu är flytten igång för Kong, Gamer, Sportgamers samt Mobilspelaren. Jag är inte praktiskt inblandad utan det är nya ägarna Umit som sköter det hela. Förhoppningsvis går det smärtfritt, bäst att hålla tummarna för säkerhets skull. Man vet aldrig med internet…


 • Därför sålde jag Kong

  KongDen tredje och sista sajten jag sålde till Umit, och som därmed stängde spelnätverket jag pysslat med i tio år, var Kong – flaggskeppet. De båda andra har jag redan skrivit och resonerat om, först Sportgamers och sedan Gamer – självfallet skall Kong få samma behandling.

  Att sätta Kong i perspektiv är svårt. Det är frukten av vad jag startade 1997 och har under flera år varit min huvudsakliga inkomstkälla. Vad man behöver förstå är att jag levt på spelsidor i Sverige, en bedrift som knappast ger någon lyxtillvaro men en frihet att göra något jag älskar på mitt vis. Oavsett om det inneburit nya designer, förändrat materialflöde och format, eller något annat. Jag är och förblir bäst när jag får starta och starta om projekt.

  Kong har varit lekstuga lika mycket som spelpublikation. Jag är stolt över den. (more…)


 • Därför sålde jag Gamer

  Den andra (av tre) sajter som jag sålt den senaste tiden är spelforumet Gamer. Liksom jag gjorde med Sportgamers-försäljningen så tänker jag gå igenom varför jag valde att sälja Gamer, hur jag resonerade samt lite bakgrund.

  GamerNi som läst snabbresumén på infosidan vet att Gamer lanserades 2000, som ett fristående forum. TVspel.nu hade rullat i tre år, två som traditionell spelsajt, och forum var ungefär det sista jag funderade på där. Sidan gick bra ändå, interaktiviteten bestod i en brevlåda som läsarna kunde skicka in för att få svar från redaktionen. Ett hostat gratisforum var grunden till Gamer-konceptet, och som alla som känner mig vet så är det kört när fröet till ett projekt har börjat gro i min skalle. (more…)


 • Rädslan för det nya och styrkan i sammansvetsade medlemmar

  Det blir mycket om Kong/Gamer/Sportgamers-försäljningen just nu. Fullt naturligt… Jag har surfat runt lite och kollat läget, det skrivs förstås en hel del lite varstans online. Inte minst i en tråd på Gamer samt en motsvarande på Gameplayers forum. I sin nyhet om Umits förvärv av sajterna så skriver Gameplayer att Gamer och Sportgamers skall integreras i nämnda sida. Det oroar förstås de trogna Gamer-medlemmarna. (more…)


 • Därför sålde jag Sportgamers

  Som bekant så har jag sålt alla mina svenska kommersiella sajter (och lagt ned Alltid Attack Förlag). Jag tänkte skriva några rader kring hur jag resonerade inför försäljningen. En och en, lagom opretentiöst och så.

  SportgamersFörst ut är Sportgamers, sportspelsforumet där nästan allt gick snett.

  När jag köpte Sportgamers gick affärerna ganska bra. Grundaren Patrik Backlund ville fly fältet och ut och resa, vilket man kan förstå. Han hade byggt upp en till synes stabil sajt med grymt många besökare och tusentals medlemmar, minns faktiskt inte exakt hur många sidan hade när den såldes, runt 8 000 kanske? (more…)


 • Kong, med billig prislapp

  Jonas PerssonGameplayer tyckte att Kong var billig i ASOS-posten.

  Jonas Persson, redaktör på Gameplayer, sammanfattar anledningarna till köpet med två punkter.
  – Anledningarna till att vi köper Kong är två. Dels och främst för att sträka vår position som spelmedia men även för att det var en billig prislapp.

  Minsann. Borde kanske saltat notan lite mer… 😉 Nu var det i och för sig inte Jonas som köpte Kong, faktum är att jag aldrig talat med honom (tror jag), men ändå. Lustigt uttalande.


 • Umit köper Kong

  Ingen som är intresserad av Spelsverige kan väl ha missat att Umit har köpt Kong, Gamer och Sportgamers av Cylinder Labs AB, bolaget som undertecknad driver? Det är inget rykte utan helt sant. (more…)