Filmstreamingtjänsten Headweb växer vidare, nu även med Disney-filmer. Snart kanske det inte gör så ont att vi inte har Netflix i Europa?
Tag: film
-
-
Brittisk biografkedja är ute och snurrar
Läser hur en brittisk biografkedja bojkottar Alice i underlandet för att Disney släpper filmen på DVD närmre biolanseringen än man brukar. “Vi behöver försprånget” är ursäkten, och allmänt blablabla.
Man tänker fel. Ska biografen överleva så måste man erbjuda en annan upplevelse. Ni kan inte konkurrera med DVD, blu-ray eller nedladdning på lika villkor – bioupplevelsen måste vara något annat. (more…)
-
Vem bryr sig om Brüno, snart har 9732 premiär!
Det surras lite (okej, mycket!) om Sacha Baron Cohens Brüno, med premiär idag. Den skiter jag i, däremot smärtar det att jag missar min gode vän Niclaz Erlingmarks 9732 som har premiär på söndag. På Slottsbiografen i Uppsala för den som är nyfiken.
Vi sågs för några veckor sedan, jag och Niclaz, över en snabb lunch inklämd i mitt späckade bokskrivarschema, och U21-EM. Som alltid ett bra samtal, och jag blev sen till mitt eftermiddagsmöte. Det hör till, det är rock n’ roll. Eller i alla fall entusiasm och kunnande som lyser igenom.
För 9732 vill du se, om du är det minsta filmintresserad. Det vågar jag säga, bara efter att ha laddat hem teasern och pratat med Niclaz. Bilderna i den här posten kommer förstås från filmen också. Det hör ju till. (more…)
-
180-någonting ord om Quantum of Solace
Daniel Craigs andra Bond-film är sämre än den första, men bra ändå.
Så kan man sammanfatta Quantum of Solace, något så ovanligt som en för kort film. Det är inget jag säger särskilt ofta, det är snarare så att merparten av filmerna som görs idag rullar på för länge.
Lika bra som Casino Royale är dock inte Quantum of Solace, snarare känns det som att den drabbats av Bond-symptomet, startat av Pierce Brosnan. Om ni minns så är det en upptrappning i explosioner som heter duga efter Brosnans Bond-debut Golden Eye, något som kulminerar i sista Brosnan-rullen Die Another Day, på en glaciär med en osynlig bil. (more…)
-
Legend of Zelda – filmen
Jag håller med Naseer, det här är mästerligt!
Kanske lite väl lågbudget för att jag skall känna det äkta jag vill se-suget, men visst, en Zelda-rulle med budget vore inte fel. Pimpa effekterna några nivåer bara, det ser aningen billigt ut.
-
Hyr film via bredband – ett underutvecklat fenomen i Sverige
Mikael Zackrisson sätter tummen på spiken i en krönika (förlåt, bloggpost) om SF Anytime, en tjänst som låter dig hyra film via nedladdning.
SF Anytime kräver för övrigt en PC med Windows på grund av att man använder Windows Media-plattformen (läs: DRM über alles). Man förklarar det så här:
Framför allt beror det på att krypteringen (Digital Rights Management, DRM) endast fungerar på en PC med Windows. Till Mac finns endast ett begränsat stöd för DRM (version 1), SF Anytime använder DRM 7. Våra filmleverantörer kräver minst DRM version 7.
Det är med andra ord inte bara SF Anytime som har problem med att anpassa sig till verkligheten, här ber man i princip alla de tusen och åter tusen nya MacBook-ägare att gå någon annanstans. Wilhelm Svenselius tar till hårdare ord.
-
PlayStation3 får DivX-stöd
Alla bittorrent-älskare där ute kan börja jubla, för snart kan du se din piratade film på din PlayStation3. Dessutom kan spelutvecklarna använda komprimeringstekniken i spel, vilket säkerligen är välkommet. PC för Alla citerar och citeras:
– Vi är glada över att få jobba med Sony Computer Entertainment och att få sammanföra divx och Playstation 3. Vår teknik kommer att bredda konsolens multimediefunktionalitet genom att låta användarna få möjlighet att använda allt det material som i dag finns i divx-formatet, säger Kevin Hell, vd för Divx Inc. till Dailytech.
Jag ställer mig dock lite tveksam till att slänga ut DVD-spelaren, köpa en PlayStation3 och rippa alla mina filmer till DivX. Skulle Sony verkligen inte försöka göra någon form av koll på vad som spelas? Det går kanske inte, jag vet inte. Någon som har bättre koll på tekniken?
-
The Simpsons Movie – oväntat väntad
Jag gillar The Simpsons och självfallet har jag sett fram emot The Simpsons Movie ett tag. Kollat trailers och flinat brett, men samtidigt fasat för hur ett koncept byggt för halvtimmesavsnitt (nåja) skall fungera i filmform. Svaret är sådär. (more…)
-
The Queen – the Helen Mirren show
Såg The Queen, filmen om tiden kring prinsessan Dianas död. Alltid utmärkta Helen Mirren spelade drottningen, en roll hon fick en Oscar-statyett för, och det med all rätt. Hon briljerade även i den här filmen, fastän jag hade inte väntat mig något annat. (more…)
-
The Departed – solitt så det nästan blir tråkigt
The Departed borde varit en kanonrulle, istället är den för lång och har ett simpelt slut. Inte dåligt, bara simpelt – lite mer raffinerat hade varit trevligt. Okej, det är snyggt och knyter ihop historien ordentligt med that’s it. Vägen dit är bättre. (more…)
-
The Prestige – inte så bra som jag hoppades
Christopher Nolans The Prestige visade sig inte vara den smarta thriller jag hoppats på. Visst, slutet har en twist, men det känns banalt och aningen väntat. Kanske är det så att fejdande illusionister sätter nivån. Jag menar, man räknar ju med att bli lurad? (more…)
-
The Sims blir film
Jag kan förstå att Halo känns naturlig att göra film på, men The Sims? Varumärkets makt äro stor, för 20th Century Fox har tydligen lagt en rejäl summa pengar på The Sims-licensen, och EA blir ännu lite rikare. Men det är klart, där Peter Jackson och Microsoft vill ha en ansenlig del av intäktskakan från den snubblande Halo-rullen, så är The Sims ett varumärke som inte bara tilltalar den manliga delen av gamerbefolkningen. Blir det den första spelbaserade filmen som når ut vitt och brett, likt spelet själv? Jag tvivlar.
-
Tintin blir film (jag måste köpa albumen)
Tintin blir film, animerad sådan, med Peter Jackson samt Steven Spielberg vid rodret. Eller rättare sagt, Tintin blir tre animerade filmer, minst. DreamWorks äger rättigheterna sedan tidigare och Variety skrev om det hela igår (och nu har DN plockat upp det). Tanken är att Jackson och Spielberg skall regissera en film var, och att den artistiska stilen skall vara trogen Hergés original men med större realism, så att säga. Hergé har ju en ganska sansad stil om man säger så.
Nyfikna kan läsa mer om Tintin på den officiella sajten, eller besöka svenska Wikipedias sida. Där finns även en förteckning över de album som gavs ut. Vilka album det är som blir filmer är för övrigt oklart – någon ny historia lär det inte heller bli då Hergé gjorde väldigt klart att han inte ville det innan han dog 1983.
-
Brian De Palma i ropet
Läser att Nicholas Cage (ingen av mina favoriter direkt) skall medverka i The Untouchables: Capone Rising, Brian De Palmas prolog till inte alls oävna The Untouchables från 1987. Där var det Kevin Costner, Sean Connery och Robert De Niro som höll hov – vilka som får axla deras respektive mantlar i prologen återstår att se.
Det är extra intressant eftersom jag så Den svarta dahlian igår, även det en film av Brian De Palma. Den kretsar kring ett brutalt mord som aldrig blev uppklarat, även om filmen förstås tar sig en del friheter vad gäller det senare. Josh Hartnett och Hilary Swank (ja, från Million Dollar Baby, hon fick en Oscar för den rollen) är båda klart godkända men Fiona Shaw är filmens stjärna, fastän hennes roll är ganska liten. Sevärd, som sagt, men jag hoppades på mer – det är som att tempot inte riktigt finns där hela vägen.