Tag: PlayStation3


 • PlayStation3 får DivX-stöd

  PlayStation3Alla bittorrent-älskare där ute kan börja jubla, för snart kan du se din piratade film på din PlayStation3. Dessutom kan spelutvecklarna använda komprimeringstekniken i spel, vilket säkerligen är välkommet. PC för Alla citerar och citeras:

  – Vi är glada över att få jobba med Sony Computer Entertainment och att få sammanföra divx och Playstation 3. Vår teknik kommer att bredda konsolens multimediefunktionalitet genom att låta användarna få möjlighet att använda allt det material som i dag finns i divx-formatet, säger Kevin Hell, vd för Divx Inc. till Dailytech.

  Jag ställer mig dock lite tveksam till att slänga ut DVD-spelaren, köpa en PlayStation3 och rippa alla mina filmer till DivX. Skulle Sony verkligen inte försöka göra någon form av koll på vad som spelas? Det går kanske inte, jag vet inte. Någon som har bättre koll på tekniken?


 • Bionic Commando går igen

  Bionic Commando är en skön NES-klassiker, jag har rentav två exemplar av spelet. Capcom ger serien nytt liv, ett mörkt och krigiskt liv, till nästa generations konsoler – vilket förstås betyder Xbox 360 och PlayStation3, samt även PC faktiskt. Och det är åtminstone halvsvenskt. (more…)


 • Street Fighter IV – en fajtervärld håller andan

  Capcom har utannonserat Street Fighter IV, med en oväntat stilig trailer. (more…)


 • Sony ger upp – sänker priset på PlayStation3

  PlayStation3Det var väl på tiden va? Att Sony hållit vid prisbilden för PlayStation3 så här länge torde enbart vara av PR-mässiga skäl – att sänka priset för tidigt ser floppartat ut, då är det bättre att försöka ta igen köparna i andra vågen. Som alltså kommer nu, med en ny strippad 40 GB-modell och en prissänkt 60 GB-dito. Den nya budgetmodellen har bara två USB-portar, ingen minneskortplats, samt saknar helt stöd för PlayStation2-spel, alltså ingen bakåtkompatibilitet alls. Runt 4 000 kr beräknas budgetmodellen kosta, typ Xbox 360 Elite påpekar Gameplayer, medan den lite dyrare sänks med en tusenlapp, till runt 5 500 kr. (more…)


 • Soul Calibur IV- och Legends-klipp från Tokyo Game Show

  Tokyo Game Show är i full gång och självfallet dyker det upp en hel del intressanta saker från mässgolvet. Som till exempel officiella trailers och skakiga handkamera-sekvenser ur spelbara titlar. De båda kommande Soul Calibur-spelen visas förstås upp… (more…)


 • Facebook-fond, Sex Pistols kommer tillbaka, Home försenas, och 3 säljer DRM-fri musik

  Det är en rejält upptagen dag idag. Jag balanserar uppdrag (som jag inte kan prata om) med, ja, fler uppdrag – samt förstås debetafieringen av tdh.se så klart. Det går sådär, men framåt. (more…)


 • Microsoft får betala, vovvehögtalare, Halo 3-kampanjen är igång, och lovande golfspel till Wii

  Jag tycker det är otroligt att de svenska dagstidningarna ännu inte plockat upp nyheten att Robert Jordan är död. Fantasy är uppenbart inte så stort på kulturredaktionerna, men här snackar vi en författare som haft åtskilliga böcker på bestsellerlistan samtidigt… Snedvridet. (more…)


 • Spelet som får mig att vilja ha en PlayStation3

  Skärmdump på Everybody’s Golf till PS3

  Ja, det där är Everybody’s Golf till PlayStation3, mer känt som Hot Shots Golf 5. Jag är sjukligt förtjust i Everybody’s Golf-spelen och jag verkar bara kunna spela den senaste delen på en PlayStation3, så när det kommer så köper jag troligen Sonys spelkonsol. Mums. Inget släppdatum än dock.


 • Resident Evil 5 är rasistiskt!!!

  I alla fall om man skall tro den här bloggaren. Läsarna håller dock inte riktigt med, se kommentarerna… Vad det handlar om är trailern nedan, där mörkhyade zombier får på nosen. Lätt överdrivet om ni frågar mig.

  Tack till Rick för tipset!


 • Soul Calibur IV-trailer och Paper Mario når Virtual Console

  Paper, err, Bowser?!Mums! Börjar med den riktiga godbiten, nämligen ypperliga Mario-rollspelet Paper Mario (ursprungligen en Nintendo 64-titel) som nu finns att köpa för 1 000 poäng via Virtual Console. Det är inte mycket att snacka om, inhandla den andliga uppföljaren till Super Mario RPG och njut, ett alldeles utmärkt härligt actionrollspel i Svampvärlden. (more…)


 • Soul Calibur IV utannonserat

  Enligt Eurogamer så jobbar Namco på Soul Calibur IV till Xbox 360 och PlayStation3 – Wii blir alltså utan, liksom de äldre konsolerna. Å andra sidan så får Wii spinoffliret Soul Calibur Legends som jag skrivit om tidigare. (more…)


 • Sony PlayStation-bloggar (PR-fluff 2.0)

  PlayStation.BlogJa, i USA i alla fall. Än så länge är det tamt och trist, men nästan lite ärligt. Hyrt in duktiga PR-proffs från bloggosfären tro?

  För övrigt så träffade jag killen som översatte skrev den svenska PlayStation3-bloggen åt Nordisk Film (nu fristående, tydligen). Eller ja, han kanske skrev egna poster med, jag vet inte – den kändes aldrig särskilt äkta men okej, fanboys får också blogga och varför inte göra det för stålar? Han var lagom rund under fossingarna tokfull (enligt egen utsago) efter PS3-releasepartyt, men det är helt okej. Det – och lättklädda brudar i taket – var väl hela vitsen med att vara där?


 • Sony blöder och Microsoft bombar med Halo 3

  Jag fastnade aldrig riktigt vid Halo: Combat Evolved, men nog var det kioskvältaren Microsoft behövde för att backa upp sin överdimensionerade estetiska styggelse Xbox. Roligast med spelet hade jag i co-op tillsammans med vänner. Tvåan står i en hylla någonstans, men har inte snurrat många varv i min (nu sålda) Xbox. Jag betvivlar att jag startar det igen, såvida jag inte blir tokförälskad i Halo 3. Som nu fått ett släppdatum… (more…)


 • Sony gör det enda rätta, fortsatt brist på Wii och Lettermans hjärna är gammal

  PlayStation3Det verkar som att Sony äntligen gör det enda rätta: skrotar 20 GB-modellen av PlayStation3 i USA, och därmed kan vi nog glömma att få se den i Europa. Som bekant så har de bara lanserat 60 GB-modellen här, och enligt Gamesindustry.biz så säljer den tio gånger bättre än sin lillebror. Bra, skrota budgetvalet, den är för dyr för att fungera ändå. Jag gillar för övrigt inte det billigare Xbox 360-paketet heller.

  Wii har inga sådana problem. Den är bara slut och tänker fortsätta vara det ett tag till enligt Perrin Kaplan till branschblaskan MCV. Med andra ord går det bra för Nintendo, kolla exempelvis den här presenten till David Letterman (via GoNintendo). Humor som sjutton, Lettermans hjärna behöver lite puts, han har legat av sig lite tycker jag. I och för sig så är det samma dumdumma Late Night-humor som alltid, Jay Leno är varken bättre eller sämre och egentligen står bara Conan O’Brien ut – utan att vara något slående han heller.

  Lite Brain Training kanske gör susen för monologerna? Och på tal om absolut ingenting så har Nintendo släppt den riktiga Internet Channel till Wii. Genomgång hos Wii.tv.


 • I påskas, för Naseer gjorde det

  Med påsken i backspegeln känns det rätt att apa efter Naseer i bästa meme-stil. Här är min “I påskas”-lista. (more…)