Thomas Mattsson tar över Expressen

En glad getingI kölvattnet av att bloggande och mikrobloggande Thomas Mattsson blir ny chefredaktör samt ansvarig utgivare för Expressen, publicerar Resumé en kort intervju som avslutas så här:

När går ni om Aftonbladet igen?
– Bra fråga. Där förlitar jag mig på att den initierade branschpressen kan ge mig en bra analys av det. Nu måste jag rusa.

Nyheten pumpades förstås ut på mikrobloggarna först.

Expressen har dock en hel del att jobba med. Viljan att mikroblogga och starta konversationer med bloggosfären är lovvärd, men på webben har man fortfarande en lång väg att gå. Formgivningen är ett av många problem som kvällstidningarna måste tackla online, det är helt enkelt för blaffigt, klumpigt, trångt, och svåröverskådligt. Viljan att länka en annan, och insikten att man läser annorlunda på skärm än på papper. Hur svårt ska det egentligen vara att låta varje stycke ha luft runt sig, varför förlitar man fortfarande sig till indrag och taskigt radavstånd på de här sajterna?

Kanske kan det här bli början på steget i rätt riktning. Att man tillsätter en person som vill föra print och webb närmre varandra låter i alla fall bra på pappret.

Mer läsning: Mattssons bloggpost, DN, SvD, Dagens Media, Medievärlden, Resumé